Artikelen

Lactose-intolerantie, zuivel, schildkliermedicatie, Hashimoto
790 x gelezen

Zuivel remt opname schildkliermedicatie (thyroxine) bij lactose-intolerantie

Veel mensen met Hashimoto hebben een lactose-intolerantie zonder dat zij dit weten. Wanneer zij ondanks de lactose-intolerantie toch zuivel met lactose blijven gebruiken, vermindert dit de opname van schildkliermedicatie (thyroxine). Hierdoor hebben zij meer medicatie nodig. Een lactose-intolerantie kan de oorzaak zijn van een toenemende behoefte aan thyroxine en wisselende TSH-waarden.

Lees verder
Voedselintolerantietest Hashimoto
527 x gelezen

Voedselintolerantietest bij Hashimoto: zinvol of zinloos?

Klachten kunnen veroorzaakt worden door een abnormale reactie op bepaalde voedingsmiddelen. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en willen er daarom achter komen of er voedingsmiddelen zijn waar zij niet goed tegen kunnen. Enerzijds kun je hierachter komen door verdachte voedingsmiddelen uit je voedingspatroon te halen en te kijken of je klachten verminderen. Anderzijds wordt er steeds meer gebruik gemaakt van voedselintolerantietesten. Zijn deze testen zinvol of zinloos? En zijn er voedselintoleranties in verband gebracht met de ziekte van Hashimoto?

Lees verder
Vitamine B1 chronische vermoeidheid Hashimoto
1316 x gelezen

Vitamine B1 vermindert chronische vermoeidheid bij Hashimoto

Een hoge dosering vitamine B1 kan vermoeidheid al snel verminderen. Dit is een uitkomst voor mensen met Hashimoto, aangezien velen van hen altijd moe zijn. Vitamine B1-supplementen blijken effectief te zijn bij chronische vermoeidheid in verschillende situaties. Zowel bij vermoeidheid bij ziekte (o.a. Hashimoto) als bij vermoeidheid door sporten of vermoeidheid na een beroerte. Dr. Izabella Wentz, expert op het gebied van Hashimoto, maakt al een tijd succesvol gebruik van hoge doseringen vitamine B1.

Lees verder
Multiscan Pro
545 x gelezen

Multiscan Pro

Tegenwoordig is het mogelijk om tijdens het consult een scan met de Multiscan Pro te maken. Dit is dezelfde scan als die mijn collega Richard de Leth gebruikt bij zijn Personal Health Check. De scan meet o.a. orgaanfuncties, ontstekingen, hormonen, neurotransmitters, mineralen en lichaamssamenstelling (vetmassa, spiermassa, lichaamsvloeistof).

Lees verder
Darmprobleem plakkerige slappe ontlasting
2589 x gelezen

Geen darmprobleem, maar een verstoorde alvleesklierfunctie (incl. tips)

Slappe plakkerige ontlasting (veel wc-papier nodig), een opgeblazen buik, winderigheid en stinkende ontlasting zijn allen symptomen van een verstoorde spijsvertering. Vaak begint hiermee de ontwikkeling van klachten en ziekten. Hoewel men vaak denkt dat dit aan de darm ligt, wordt dit vaak veroorzaakt door een verstoorde alvleesklierfunctie (pancreasfunctie) of een verminderde werking van de spijsverteringsenzymen die door de alvleesklier worden gemaakt.

Lees verder