Artikelen

Effect verschillende supplementen op ziekte van Hashimoto
753 x gelezen

Welke supplementen zijn zinvol bij de ziekte van Hashimoto?

Verschillende supplementen blijken een positief effect te kunnen hebben op het welzijn bij ziekte van Hashimoto. Er zijn positieve verhalen te lezen over onder andere selenium, vitamine D, omega 3-vetzuren, vitamine B12 en ijzer, maar welke supplementen zijn het meest waardevol?

Lees verder
Voeding ziekte van Hashimoto
865 x gelezen

De beste voedingspatronen bij de ziekte van Hashimoto

Voeding kan een grote impact op de schildklierziekte Hashimoto hebben. Zowel positief als negatief. Steeds meer mensen proberen door middel van voeding hun klachten te verminderen. Je hoort en leest positieve berichten over onder andere het Paleo dieet en voedingspatronen die glutenvrij, zuivelvrij en sojavrij zijn. Maar welke voedingspatronen zijn het meest effectief bij de ziekte van Hashimoto?

Lees verder
Lactose-intolerantie, zuivel, schildkliermedicatie, Hashimoto
1311 x gelezen

Zuivel remt opname schildkliermedicatie (thyroxine) bij lactose-intolerantie

Veel mensen met Hashimoto hebben een lactose-intolerantie zonder dat zij dit weten. Wanneer zij ondanks de lactose-intolerantie toch zuivel met lactose blijven gebruiken, vermindert dit de opname van schildkliermedicatie (thyroxine). Hierdoor hebben zij meer medicatie nodig. Een lactose-intolerantie kan de oorzaak zijn van een toenemende behoefte aan thyroxine en wisselende TSH-waarden.

Lees verder
Voedselintolerantietest Hashimoto
798 x gelezen

Voedselintolerantietest bij Hashimoto: zinvol of zinloos?

Klachten kunnen veroorzaakt worden door een abnormale reactie op bepaalde voedingsmiddelen. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en willen er daarom achter komen of er voedingsmiddelen zijn waar zij niet goed tegen kunnen. Enerzijds kun je hierachter komen door verdachte voedingsmiddelen uit je voedingspatroon te halen en te kijken of je klachten verminderen. Anderzijds wordt er steeds meer gebruik gemaakt van voedselintolerantietesten. Zijn deze testen zinvol of zinloos? En zijn er voedselintoleranties in verband gebracht met de ziekte van Hashimoto?

Lees verder
Vitamine B1 chronische vermoeidheid Hashimoto
1923 x gelezen

Vitamine B1 vermindert chronische vermoeidheid bij Hashimoto

Een hoge dosering vitamine B1 kan vermoeidheid al snel verminderen. Dit is een uitkomst voor mensen met Hashimoto, aangezien velen van hen altijd moe zijn. Vitamine B1-supplementen blijken effectief te zijn bij chronische vermoeidheid in verschillende situaties. Zowel bij vermoeidheid bij ziekte (o.a. Hashimoto) als bij vermoeidheid door sporten of vermoeidheid na een beroerte. Dr. Izabella Wentz, expert op het gebied van Hashimoto, maakt al een tijd succesvol gebruik van hoge doseringen vitamine B1.

Lees verder