Artikelen

470 x gelezen

Het auto-immuun protocol (AIP): veelbelovend bij auto-immuunziekten

Het auto-immuun protocol, ook wel auto-immuun paleo (afgekort AIP) genoemd, is een protocol dat speciaal ontwikkeld is om symptomen bij auto-immuunziekten te verlichten, waardoor de levenskwaliteit toeneemt. AIP is een effectief protocol dat mensen met auto-immuunziekten helpt de belangrijkste onderliggende factoren te overwinnen die herstel voorkomen.

Lees verder
Bioritme cortisol en melatonine
759 x gelezen

Protocol bioritme: wetenschappelijk bewezen tips om beter te slapen

Je lichaam herstelt tijdens rust en met name tijdens het slapen. Een goed bioritme en goede nachtrust zijn daarom ontzettend belangrijk voor het behalen en behouden van een goede gezondheid. Bovendien loopt je een kleiner risico op overgewicht en ziektes als je bioritme en nachtrust goed is. Maar hoe optimaliseer je je bioritme en nachtrust? Je leest het in dit artikel.

Lees verder
Ontgifting hormoonverstorende giftige stoffen
461 x gelezen

Protocol: ‘ontgifting’ (zo bescherm je jezelf tegen giftige stoffen: 14 tips)

Dagelijks word je blootgesteld aan een grote hoeveelheid chemicaliën. De hoeveelheid verschillende chemicaliën is de laatste tientallen jaren enorm toegenomen. Daarmee lijkt onze blootstelling aan giftige stoffen ook toegenomen, want steeds meer onderzoeken vinden aanwijzingen voor negatieve effecten van bepaalde chemicaliën waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

Lees verder
L-carnitine bij de ziekte van Graves
649 x gelezen

Graves overzicht: risicofactoren, voeding, leefstijl & supplementen

De ziekte van Graves is een auto-immuunziekte die tot een overschot aan schildklierhormoon kan leiden (te snelle schildklier). Aan de hand van praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek heb ik een praktisch overzicht voor de ziekte van Graves gemaakt. In dit overzicht lees je meer over: mogelijk risicofactoren voor Graves voeding bij Graves leefstijl bij Graves supplementen […]

Lees verder
Effect verschillende supplementen op ziekte van Hashimoto
2176 x gelezen

Welke supplementen zijn zinvol bij de ziekte van Hashimoto?

Verschillende supplementen blijken een positief effect te kunnen hebben op het welzijn bij ziekte van Hashimoto. Er zijn positieve verhalen te lezen over onder andere selenium, vitamine D, omega 3-vetzuren, vitamine B12 en ijzer, maar welke supplementen zijn het meest waardevol?

Lees verder