Gratis e-book: 7 risicofactoren voor Hashimoto

Heb jij Hashimoto en wil jij je gezondheid verbeteren?e-book 7 risicofactoren voor Hashimoto

Dan heb ik iets waardevols voor je. De afgelopen maanden heb ik tientallen wetenschappelijke onderzoeken en boeken over de schildklier bestudeerd. Tijdens dit proces heb ik een aantal risicofactoren voor Hashimoto gevonden. Hiervan heb ik er 7 uitgebreid in een e-book beschreven.

Vermijd deze 7 risicofactoren en verbeter je gezondheid.

In dit e-book lees je:

 • Welke voeding je beter niet kunt eten
 • Welke gifstoffen je schildklierfunctie verstoren
 • Welke supplementen kunnen helpen (gebruik alleen onder begeleiding van een arts of therapeut)

Het e-book bied ik nu gratis aan. Download hieronder het e-book en zet de eerste stap richting een betere gezondheid.

7 risicofactoren voor HashimotoE-book

7 risicofactoren voor Hashimoto

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties op dit artikel

7 reacties
 • Avatar for Marloes
  Marloes Geplaatst op 19 okt 2018

  Ik ben 6.5 jaar geleden gediagnostiseerd met hashimoto. Het duurde een tijd om de medicatie in te stellen, maar mijn waardes zijn uiteindelijk al jaren stabiel. Maar ik totaal niet….en voelde mij super ellendig. Moe tot op het bot, concentratieproblemen, niet op woorden kunnen komen, op de automatische piloot, hartkloppingen, koud, trillen, tintelingen gezicht en vingers, pijnen in mijn gewrichten/ bot, haaruitval en ga zo maar door. De arts(en) houden het op restklachten. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan en kwam bij een hormooncoach terecht. Gluten en lactose schrapte ik uit mijn dieet en ik voelde mij een aantal maanden beter. Daarna ging het weer bergafwaarts.
  Zo ie zo is stress altijd een tricker. Nadat ik nog zieker werd ben ik verder gaan zoeken, ik kwam toen uit bij medical medium. Hij verwees naar het epsteinbarr virus. Alles wat hij beschreef was zo herkenbaar!!! Ik ben gestart met het dieet (glutenvrij/ zuivelvrij/ sojavrij/ varkensvleesvrij/ maisvrij/raapzaadolie vrij) en ik kan nu weer (redelijk) normaal functioneren. Ook heb ik mijn medicatie kunnen verminderen van 100mcg naar 68.75 mcg levothyroxine. Ook mijn anti tpo is flink gedaald. Er was al een afname zichtbaar na het vermijden van gluten.
  Ik heb nog een lange weg te gaan. Maar ik hoop echt dat er steeds meer bekend wordt over de oorzaak van hashimoto. Want de artsen doen vooral (eigenlijk alleen) aan symptoombestrijding.

  5x
  • Avatar for Ruud Rotteveel
   Ruud Rotteveel Geplaatst op 19 okt 2018

   Wat vervelend dat je zoveel (onnodig) hebt geleden, Marloes. Helaas hebben veel schildklierpatiënten te maken met ‘restklachten’. Velen van hen denken dat ze hier niets aan kunnen doen, maar in de meeste gevallen kunnen zij hun klachten in meer of mindere mate verminderen door middel van leefstijl maatregelen. Bedankt voor het delen van jouw ervaring, Marloes. Wat geweldig dat jij je medicatie hebt kunnen verminderen. Door dit soort ervaringen te delen, krijgen vele patiënten weer hoop in (gedeeltelijk) herstel van hun gezondheid. Ook zal dit er vroeg of laat toe leiden dat reguliere artsen en medisch specialisten dit soort dingen gaan oppakken. Ik ben het volledig eens met het advies om gluten, zuivel, soja, varkensvlees, maïs en raapzaadolie te vermijden. Naar mijn mening kun je zelfs het best al het rode (zoogdieren) vlees vermijden, i.v.m. het suikermolecuul Neu5Gc dat met Hashimoto en Graves in verband is gebracht.

   1x
 • Avatar for Els
  Els Geplaatst op 19 apr 2019

  Ik heb graves
  Is dit e-book ook toepasbaar voor mij?
  Gr. Els

  0x
  • Avatar for Ruud Rotteveel
   Ruud Rotteveel Geplaatst op 26 apr 2019

   Hoi Els,

   Graves is net zoals Hashimoto een auto-immuunziekte. Maar bij Graves uit zich dit in een te snelle schildklierwerking en bij Hahsimoto in een te trage schildklierwerking. Ondanks de verschillende uitingsvormen hebben beide ziektes met een verstoorde werking van het immuunsysteem te maken. Veel risicofactoren van Graves komen overeen met die van Hashimoto (o.a. gluten, caseïne, Neu5Gc). Dus ja, je kunt er iets aan hebben.

   0x
 • Avatar for Maureen
  Maureen Geplaatst op 21 mei 2019

  Hoi!

  Ik ben Maureen, nu 17 jaar en sinds ongeveer mijn 14e is bij mij Hashimoto gediagnostiseerd.

  Ik herken veel klachten van ervaringen van anderen die hetzelfde hebben. Ontzettend vermoeid, vaak koud, opgeblazen buik, moeilijk af kunnen vallen, last van de darmen etc.

  Ik heb net de E-reader gelezen en gelijk motivatie gekregen om alle gluten en zoogdierproducten te vermijden. Zelf gebruik ik uiteraard medicatie maar dat gaat prima samen las ik!

  Fijn om alle reacties van anderen te lezen, dat geeft ook meer energie om er mee aan de slag te gaan! Eventueel van plan om een afspraak in te plannen. Hopelijk geeft dat nog iets meer duidelijkheid qua wat voor mijn lichaam het beste werkt.

  Als afsluiter; ontzettend fijn dat dit soort websites bestaan!

  0x
  • Avatar for Ruud Rotteveel
   Ruud Rotteveel Geplaatst op 22 mei 2019

   Bedankt voor je complimenten, Maureen! Hopelijk gaat het je veel opleveren. Succes ermee, en laat je over een aantal weken even hieronder weten wat jouw ervaring is? Groeten, Ruud

   0x
 • Avatar for Hannie
  Hannie Geplaatst op 29 jun 2019

  Ik heb al 6 jaar last van Hasimoto
  Heb ook Lactose intolerantie.
  Ik heb ondekt dat voeding wel mee speelt .
  Maar vind het nog moeilijk om te ontdekken wat er de boosdoener is.
  Heb wel al veel gelezen.
  Maar ben er no niet helemaal uit welke voeding.
  Het beste bij mij past. Gr Hannie

  0x

Plaats een reactie op dit artikel

Reageer

Gerelateerd

Categorieën