Ziekte van Graves

De ziekte van Graves is een auto-immuunziekte van de schildklier. Hierbij wordt teveel schildklierhormoon geproduceerd. Dit komt door de aanwezigheid van TSH-R-antistoffen, welke net zoals TSH een reactie uitlokken van de schildklier. Dit heeft als gevolg dat er een teveel T4 wordt geproduceerd. Er is dus sprake van hyperthyreoïdie, ofwel een ‘snelle schildklier‘.

De ziekte van Graves komt vaak voor bij vrouwen van jonge- en middelbare leeftijd en ontwikkelt zich binnen één tot enkele maanden. Ongeveer 60 procent van de mensen met deze ziekte heeft een diffuus struma. Sommige mensen ervaren milde klachten, waarbij binnen een jaar spontaan blijvende remissie optreedt. Rokers hebben een grotere kans op het ontwikkelen van oftalmopathie – ziekte van het oog.

Auto-immuun protocol (AIP) bij Graves

Het auto-immuun protocol (AIP) is een voedings- en leefstijlprotocol dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met auto-immuunaandoeningen. Het heeft als doel om klachten te verlichten en de levenskwaliteit te optimaliseren. Wereldwijd hebben veel mensen – met verschillende auto-immuunziekten – hun klachten weten te verminderen met behulp van het AIP.

Meer weten over het auto-immuun protocol? Klik hier en download hieronder de complete voedingslijsten van het AIP dieet.

PDF & e-mailcursus

Complete AIP Dieet Voedingslijst (gratis)

Met AIP Dieet e-mailcursus voor starters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Begeleiding bij het AIP?

Wil je serieus met het AIP aan de slag? Dan kunnen wij je helpen met ons Auto-Immuun Programma. Door de professionele begeleiding weet je dan zeker dat je het goed doet – veel mensen doen het namelijk niet goed.

Terug naar kennisbank overzicht