Optimaliseer je gezondheid met klank en trilling (dit weet je vast nog niet)

Klanken bestaan uit trillingen en kunnen een positief effect op de lichamelijke en geestelijke gezondheid hebben. Graag wil ik je hiermee kennis laten maken. In dit artikel kun je lezen over:

 • De invloed van klanken (lees: trillingen) op de gezondheid.
 • De rol van energiepunten (Chakra’s) bij klachten en ziekte.
 • Het in balans brengen van de energie.
 • Hoe klank de energiepunten beïnvloed.
 • De rol van klank en de energiepunten bij schildklierklachten.

Tot slot wordt er een toelichting gegeven over Sound Healing en de mogelijkheden die dit voor jou kan bieden.

De invloed van klank op de gezondheid

De werking van klank berust op twee zaken: alles is trilling en trillingen beïnvloeden elkaar. Klank is trilling en water is een medium dat gemakkelijk trillingen doorgeeft. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 procent uit water. Hierdoor worden trillingen snel en gemakkelijk door ons lichaam verplaatst. Wanneer je wordt blootgesteld aan klanken (door bijvoorbeeld stemgebruik of geluid van instrumenten zoals klankschalen) verplaatsen de trillingen zich door je hele lichaam en geven als het ware een innerlijke ‘massage’ van alle cellen.

Lichamelijke en geestelijke blokkades worden op een zachte manier uitgenodigd om los te laten.  De klankschalen en andere akoestische instrumenten produceren een breedspectrum aan trillingen en bij eigen frequenties gaan lichaamsdelen meetrillen (resonantie). De uitwerking is zowel fysiek, psychisch als energetisch.  De frequentie van de trillingen in de hersenen vertraagt, waardoor zowel het denken als het zenuwstelsel kalmeert.

Klanken kunnen het zelfhelend vermogen stimuleren

Bij Sound Healing worden diverse klanken gebruikt die in staat zijn om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Deze klanken kunnen van verschillende bronnen afkomstig zijn, zoals van stemgebruik of instrumenten (zoals klankschalen). Sound Healing kan verschillende effecten hebben. Het effect verschilt, zoals bij alle soorten behandelingen, van persoon tot persoon.

In het algemeen leiden trillingen tot een betere energiecirculatie. Sound Healing vergroot je levenskracht en verbetert je gezondheid en het immuunsysteem door een verhoogde en verbeterde lymfedrainage. Klanken stimuleren namelijk de lymfecirculatie, waardoor de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt. Ook worden de maag, darmen en lever gestimuleerd, waardoor de spijsvertering wordt bevorderd. Verder leidt Sound Healing tot een zeer diepe ontspanning, die moeilijk thuis te bereiken is (o.a. door drukte van werk en kinderen). Het rustgevende effect werkt al na tien minuten en brengt energiebanen weer in evenwicht. Dit is een belangrijk effect, want stress ligt aan de basis van vrijwel alle chronische klachten (ook schildklierklachten als gevolg van Hashimoto en Graves).

Andere positieve effecten van Sound Healing zijn:

 • Vermindering van pijn (ook in gewrichten).
 • Stimuleert het afvallen.
 • Maakt rug- en bekkenspieren los.
 • Strekt en ontlast de gehele wervelkolom en ontlast tussenwervelschijven.
 • Maakt weefsels en banden sterker.
 • Bevordert de vorming van bloedcellen en verbetert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het hele lichaam (de huid, spieren en organen) beter van zuurstof voorzien.
 • Geeft bescherming tegen Electro smog en straling dat afkomstig is van elektronische apparatuur (Tv, mobiele telefoon, laptop, iPad, PC etc.).

Wat zijn Chakra’s en welke rol spelen zij bij klachten en ziekte?

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.
Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kun je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. In andere woorden: een ‘draaiend wiel van energie’.

De zeven hoofdchakra’s zijn gelokaliseerd in de ruggengraad. Het zijn geen fysieke punten (je kunt ze niet zien), maar energetische.

7 Chakra's

Naast de zeven Chakra’s zijn er honderden andere energiecentra aanwezig, maar die laat ik nu buiten beschouwing. Laten we focussen op de belangrijkste energiecentra. Je kunt de zeven Chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn eigenschappen, die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Om je leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig of verdrietig te worden, is het belangrijk dat de Chakra’s heel blijven. Want wanneer de Chakra’s breken kan de energie niet meer goed door het lichaam stromen, waardoor problemen ontstaan.

Factoren die Chakra’s uit balans brengen

De medische wetenschap heeft aangetoond dat Chakra’s uit balans kunnen raken door negatieve gedachten, chemisch bewerkt voedsel en andere omgevingsfactoren. Met ‘Chakra’s openen’ wordt bedoeld dat je de balans in een Chakra weer herstelt, zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt.

Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is via de ademhaling. Als je oppervlakkig en gejaagd ademt, benut je niet de volledig capaciteit van je longen. De adem komt dan niet onder in het bekken (de eerste Chakra), waardoor deze uit balans raakt. Een oppervlakkige en hoge ademhaling in de borst creëert angst, onzekerheid en stress. Je geeft je onderbewuste een seintje dat je op de vlucht bent en moet vrezen voor je leven.

Het gevoel van angst en onzekerheid betekent dat je eerste chakra uit balans is. Tijdens een klankbehandeling wordt de ademhaling automatisch langzamer en ritmischer. Het gevolg is dat er meer balans in de Chakra’s ontstaat en de energiestroom verbetert wordt.

Hoe beïnvloeden klanken de Chakra’s?

De zeven Chakra’s zou je kunnen zien als de psychologische centrums van ons wezen.  Ons psychologisch welzijn wordt voor een groot deel beïnvloed door omgevingsfactoren. Omgevingsfactoren die de Chakra’s beïnvloeden zijn onder andere klank en kleur. Middels bepaalde klanken kunnen de Chakra’s in balans worden gebracht door het optreden van resonantie (lichaamsdelen trillen mee met de klanken).

Klankschalen zijn gesmeed met een speciale samenstelling van zeven metalen. Deze metalen staan in verbinding met en profiteren van de zeven planeten van ons zonnestelsel. Monniken die mensen met ziektes of andere problemen behandelde, hechtte grote waarde aan astrale invloeden.

De volgende elementen zitten in authentieke Klankschalen:

 • Goud / zon
 • Zilver / Maan
 • IJzer / Mars
 • Kwik / Mercurius
 • Tin / Jupiter
 • Koper / Venus
 •  Lood / Saturnus

Authentieke klankschalen worden gespeeld in overeenstemming met de zeven Chakra’s, de zeven elementen en de zeven zintuigen (evenwichtsorgaan, de beweging- en houdingszin meegeteld).
Het geluid van de Tibetaanse klankschalen genereren verschillende frequenties die helpen de relatie tussen lichaam en geest in balans te brengen.

Verband tussen klank en schildklierklachten

Klanken die harmonieus klinken activeren het lichaam en stimuleren het zelfhelend vermogen. Bepaalde geluidsfrequenties kunnen de lever eraan herinneren zich volgens een bepaalde geometrische blauwdruk te ordenen. Geometrie is een soort intelligentie. Het lichaam is samengesteld uit geometrische essentie. Er bestaan combinaties van klanken om de lever, schildklier en het hart de kracht terug te geven om zich kunnen te herstellen.

In het hele lichaam kan je frequenties in kaart brengen. Sound Healing heeft veel weg van pianostemmen. Het gaat om het afstemmen op de juiste frequenties en het doelgericht behandelen van het zieke orgaan.

Maar hoe is dat mogelijk?

Ons eigen lichaam zendt zelf lichtgolven uit, want de mens is in feite een lichtwezen. Elk lichaam heeft een vibratie (en frequentie) en zendt een unieke (onhoorbare) toon uit. Zieke organen (zoals een zieke schildklier) klinken dissonant (niet samenklinkend) binnen dat geheel. Door deze organen weer naar de juiste frequentie te brengen zal alles weer harmonisch klinken en verbetert de gezondheid.

Daarnaast is het bij klachten (zoals schildklierklachten) belangrijk om de Chakra’s weer in balans te brengen. Hierdoor zal de energiestroming naar de organen verbeteren, wat zich in een betere gezondheid uit.

Over de auteur

Maindrian Soundhealing, klankschaalmassageMijn naam is Maindrian van Berge. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als professioneel soundhealer en klankschaalmasseur (het geluid ‘masseert’ de cellen). Tijdens mijn individuele- en groepssessies gebruik ik geluid om het zelfhelend vermogen te stimuleren en de gezondheid/welzijn te verbeteren.

Daarnaast geef ik yoga-meditatie lessen (in groepen), waaronder yoga Nidra. Dit is een yoga-vorm die specifiek gericht is op het verbeteren van de slaapkwaliteit. Een goede nachtrust is erg belangrijk, want tijdens het slapen herstel je. Als je slecht slaapt kun je minder goed herstellen.

Mijn diensten bestaan uit een combinatie van verschillende elementen die elkaar aanvullen. Door meditatie breng je je geest tot rust met als direct gevolg dat ook je hele lichaam tot rust komt. Op die manier breng je je hormoonstelsel weer in balans. Dit is belangrijk, want een goed functionerend hormoonstelsel staat aan de basis van een goede gezondheid. Daarentegen leidt een verstoring van je hormonen tot symptomen.

De belangrijkste oorzaak van storingen in het hormoonstelsel is psychische stress. Psychologische stress leidt tot lichamelijke klachten. Door middel van Sound Healing en bepaalde meditatietechnieken kun je weer geestelijk en lichamelijk in balans komen, waardoor je levenskwaliteit verbetert.

Graag leg ik je uit hoe ik jou zou kunnen helpen je kwaliteit van leven te verbeteren.

Klankmassage

Om jou goed te kunnen helpen zal ik eerst een intake gesprek houden, waarbij we samen jouw situatie en probleem ik kaart brengen. Aan de hand van deze informatie kan ik bepalen hoe ik jouw probleem gericht kan aanpakken.

Een klankschaalmassage is niet op het lichaam gericht, zoals een normale massage, maar op de geest. De geest wordt gemasseerd met zuivere klanken. Met deze techniek kunnen zowel psychische als lichamelijke problemen worden behandeld. Lichaam en geest zijn namelijk verbonden.

Voor de klankschaalmassage kun je gewoon je kleding aan laten. De klankschalen worden op je lichaam gezet en vervolgens zal ik ze bespelen. Dit zorgt ervoor dat de trillingen goed door je lichaam gaan, wat een heerlijk ontspannend gevoel geeft.

Soundhealing concert

Tijdens het klankconcert neem ik je mee op innerlijke reis. Het concert onderga je doorgaans liggend op een matrasje met een deken over je heen of in een slaapzak. Hierbij wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren en kan je ervaren hoe de klanken (frequenties) op jou inspelen en je weer opnieuw afstemmen op jouw unieke natuurlijke trilling.

De Sound Healing werkt helend en zuiverend en is een waanzinnige ervaring. Deze workshop is heilzaam voor lichaam en geest door de ontspannende werking die het heeft. Tijdens de reis raakt je bewustzijn in een lucide toestand, waardoor er naast ontspanning ook inzicht en helderheid kan ontstaan.

Het mooie en bijzondere is dat als je vaker meedoet, je een klankconcert telkens anders beleeft. Je ervaringen worden dan (nog) intenser en dieper. Ervaring met yoga of meditatie is absoluut niet vereist.

Wat levert het op?

Klankmassage en Sound Healing heeft onder andere de volgende effecten:

 • Werkt zeer ontspannend
 • Vermindert ontsteking
 • Verbetert de energieverdeling in het lichaam, waardoor je energieker wordt

Om een goed beeld te krijgen van klankschaalmassage en Sound healing zou je het een keer zelf mee moeten maken, want de ervaring is lastig in woorden uit te leggen.

Waar wacht je op?

Kom snel een keer langs en ervaar het zelf. Je hebt niets te verliezen, alleen iets te winnen. Klik op onderstaande knop voor meer info over de klankschaalmassage en Sound Healing.

Ik wil meer info

P.s. Lees dit ook eens

Plaats een reactie op dit artikel

Reageer

Gerelateerd

Categorieën