Goede omega-3
Leefstijl
17 februari 2022

Zo herken je goede omega-3 visolie

Avatar for Ruud Rotteveel MSc.
Ruud Rotteveel MSc Expert schildklier & auto-immuunziekten

Inhoud van deze blog

  Meer dan 60 procent van de Nederlandse bevolking voldoet niet aan de richtlijn van de Gezondheidsraad om één keer per week vis te eten. Dit is zorgelijk. Het vormt een probleem voor de gezondheid van onze bevolking. Want de omega-3 vetzuren EPA en DHA uit vis en schaal- en schelpdieren zijn essentieel voor een goede gezondheid. Niet voor niets hebben de vetzuren EPA en DHA erkende gezondheidsclaims.

  De erkende Europese gezondheidsclaims zijn:

  • Goed voor je hart: dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA draagt bij aan een normale hartfunctie.
  • Goed voor je hersenen: Dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan een normale hersenfunctie. Voor zwangere en borstvoedende vrouwen geldt: 200 mg DHA bovenop de dagelijkse inname van 250 mg EPA + DHA draagt bij aan een normale hersenontwikkeling van de foetus / het kind.
  • Goed voor je zicht: dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan behoud van normaal zicht. Voor kinderen tot 1 jaar is dat 100 mg DHA.
  • Goed voor het immuunsysteem: dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
  • Goed voor bloeddruk en triglyceriden niveau: dagelijkse inname van 2.000 – 5.000 mg EPA + DHA draagt bij aan behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden niveaus.
  • Goed voor de spierfunctie: dagelijkse inname draagt bij aan een normale spierfunctie.

  Wat als je te weinig omega-3 binnenkrijgt?

  Red jij het ook niet om minimaal één keer per week vette vis te eten? En wil je dit ook niet vaker gaan eten. Dan kun je jouw omega-3 inname verhogen met een omega-3 supplement, zoals algenolie, krillolie of visolie.

  Wat is goede omega-3 visolie?

  Het is verstandig om op een aantal dingen te letten als je een omega 3-visolie supplement wilt kopen.

  100% natuurlijk

  Allereerst moet de visolie 100 procent natuurlijk zijn. Synthetische toevoegingen zijn nergens voor nodig.

  Antioxidanten

  De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie zijn erg gevoelig voor oxidatie. Dit betekent dat zij snel aangetast worden door contact met zuurstof. Voorbeelden van oxidatieprocessen zijn roesten en verbrandingsreacties. Door contact met zuurstof worden de omega-3 vetzuren aangetast en worden zij ranzig. Geoxideerde visolie herken je aan de vieze ‘vislucht’ en de vieze ‘visboeren’.

  Uit onderzoek onder visolie gebruikers blijkt dat het opboeren van visolie een belangrijke reden is om te stoppen met het gebruik van een visolie supplement. Ook is dit een belangrijke reden waarom mensen er niet aan beginnen. Oude vis stinkt en is vies, maar verse vis ruik je nauwelijks. Een goede visolie veroorzaakt geen ‘visboeren’.

  Om beschadiging van de visolie tegen te gaan, moeten er antioxidanten aan de visolie worden toegevoegd. Voorbeelden van antioxidanten zijn tocoferolen (D-alfa-tocoferol, vitamine E), polyfenolen, kruidenextracten (zoals rozemarijn extract) en/of ascorbaten (vitamine C).[2]

  Goede fabrikanten voegen dit soort antioxidanten toe, maar lang niet alle fabrikanten doen dit. Let daarom goed op of jouw visolie antioxidanten als vitamine E (D-alfa-tocoferol) of polyfenolen bevat. Bevat de visolie geen antioxidanten? Dan is de kans groot dat de visolie geoxideerd en dus ranzig is. Geoxideerde omega-3 vetzuren zijn minder goed bruikbaar voor je lichaam en mogelijk zelfs schadelijk. Let vooral op bij goedkope visolie supplementen. Investeer liever wat meer geld.

  Lage TOTOX-waarde

  Naast het waarnemen van een vieze ‘vislucht’ en vieze ‘visboeren’ kun je de oxidatiegraad van visolie ook meten aan de hand van een wetenschappelijke standaard, namelijk de TOTOX-waarde. Dit staat voor totale oxidatiewaarde.

  Voor het berekenen van de TOTOX-waarde worden twee waarden gebruikt, namelijk de peroxidewaarde en de anisidinewaarde. De peroxidewaarde bestaat uit het gehalte vetzuurperoxiden en de anisinewaarde geeft het gehalte aan aldehyden weer. Voor deze waarden zijn normen vastgesteld door de Global Organization for EPA and DHA Omega-3s (GOED).[3]

  Peroxide waarde: Maximaal 5 meq/kg

  Anisidine waarde: Maximum 20

  De TOTOX-waarde is de mees gebruikte kwaliteitsmeting die voor omega-3 supplementen wordt aangehouden. De TOTOX-waarde wordt als volgt berekend: (2 x peroxidewaarde) + anisidinewaarde.

  Een goed visolie supplement heeft een lage TOTOX-waarde. De maximale TOTOX-waarde die de GOED aanhoudt is 26. Hoe lager de TOTOX-waarde, hoe beter. Ik adviseer alleen visolie met een lage TOTOX-waarde.

  De TOTOX-waarde kun je bij de fabrikant of leverancier opvragen. Vraag dan naar een officieel rapport.

  Vrij van zware metalen

  De zee raakt steeds meer vervuild met zware metalen. Deze stoffen komen uiteindelijk ook in de vissen terecht. Grote roofvissen zijn het meest vervuild. Goede producenten zuiveren hun visolie nauwkeurig van gifstoffen, zoals zware metalen. Als je over de zuiverhuid van jouw visolie of algenolie twijfelt, kun je altijd een onderzoeksrapport opvragen bij de producent of leverancier. Indien zij hier niet transparant over zijn, zijn jouw twijfels over de zuiverheid waarschijnlijk terecht.

  BPA-vrije verpakking

  Visolie wordt vaak in plastic verpakt. In veel soorten plastic zit de weekmaker Bisfenol A (BPA). BPA is een hormoon verstorende stof. Niet alle soorten plastic bevatten BPA, maar vaak bevatten ze dan andere bisfenolen (die mogelijk nóg schadelijker zijn). Bij een vloeibare visolie of algenolie is het belangrijk om voor een donkere fles te kiezen. In glas zit geen BPA en donkere flessen zorgen ervoor dat oxidatie van de vetzuren door licht geminimaliseerd wordt. Vooral vloeibare visolie (dus niet de capsules) wordt veel aan de plastic verpakking blootgesteld. BPA is een vet oplosbare stof en hoe meer het in contact komt met vet, hoe hoger de concentratie in het product. Een BPA-vrije verpakking is dus van belang voor vloeibare visolie (en algenolie) supplementen.

  Duurzaam (MSC of ‘Friend of the sea’ gecertificeerd)

  De zee is de basis van het leven en daarom moeten we daar zorgvuldig mee om gaan. Als we het zeeleven verwoesten, slopen we indirect het leven op land. Daarom is het belangrijk dat we de zee niet leegvissen. Duurzame visolie heeft daarom de voorkeur. Je herkent het aan het ‘Marine Stewardship Council’ (MSC) keurmerk of het ‘Friends of the sea’ keurmerk.

  Duurzame visolie

  Om het MSC-keurmerk te krijgen moet een visserij voldoen aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieu-standaard voor wildvangstvisserijen die er is. En er moet voldaan worden aan drie principes:[5]

  • het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden
  • de visserij mag geen significante negatieve effecten hebben op het ecosysteem
  • de visserij moet goed beheerd worden.

  Elk bedrijf die in de productieketen van de visolie zit moet een MSC Chain of Custody (CoC) certificaat bezitten. Dit zorgt ervoor dat de visolie van visvangst tot supplement traceerbaar is.[6]

  Een ander keurmerk voor duurzame visvangst is Friends of the sea.

  logo duurzame visvangst friends of the sea omega 3 visolie supplement

  Klik hier om de bronnen te zien
  [1] Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2015. Den Haag: Gezondheidsraad, 2015; publicatienr. 2015/24.
  [2] GOED Best-Practice Guidelines on Oxidation Control
  [3] http://www.goedomega3.com/index.php
  [4] https://nl.wikipedia.org/wiki/Good_manufacturing_practice
  [5] https://www.goedevis.nl/aanbevelingen/meest-voorkomende-keurmerken/msc-keurmerk/
  [6] https://www.msc.org/documenten/keurmerk-gebruik/welke-traceerbaarheidscode-staat-er-op-het-pak
  [7] McDonnell, S. L., French, C. B., Baggerly, C. A., & Harris, W. S. (2019). Cross-sectional study of the combined associations of dietary and supplemental eicosapentaenoic acid+ docosahexaenoic acid on Omega-3 Index. Nutrition Research, 71, 43-55.
  [8] Jackson, K. H., Polreis, J. M., Tintle, N. L., Kris-Etherton, P. M., & Harris, W. S. (2019). Association of reported fish intake and supplementation status with the omega-3 index. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 142, 4-10.
  Deel deze blog via

  Reacties op deze blog

  1. avatar

   Estee

   Ik zou graag willen weten welke visoliecapsules je aanbeveelt. Heeft zo’n verpakking een zodanige houdbaarheidsdatum dat je evt. meerdere verpakkingen kunt aanschaffen. Alvast bedankt, Estee!

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Ja, Estee, de visolie is zo’n 1-2 jaar houdbaar.

    • avatar

     Nancy

     Kan vis olie ook helpen bij het post comkotioneel syndroom met overprikkeling hoofdpijn slecht slapen enzovoort? Welke vis olie schrijf jij daarvoor en in welke dosering

    • avatar

     Guusje

     Ik zou graag ook weten welke visolie u aanraadt. Zijn die van Etos huismerk of HEMA bij voorbeeld oké? Of kan je die beter overslaan?

   • avatar

    Jolanda Kuijper

    Graag ook info over juiste visolie en of algenolie goede optie is

  2. avatar

   Wilma

   Graag zou ik informatie willen hebben over de visolie die je adviseert, aangezien ik osteoperose heb en ik heb gelezen dat gebruik van o.a. visolie goed is voor je botten. Alvast dank voor je reactie.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Ik heb je een mail met meer info over de omega 3 visolie en de vingerprik testen gestuurd, Wilma.

  3. avatar

   Ron

   Zou u mij ook de informatie kunnen toesturen over de omega-3 olie?

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Meer info over de omega 3 visolie en de vingerprik testen zit in je mailbox, Ron.

    • avatar

     Natascha

     Hallo Ruud,

     Zou ik ook een email mogen ontvangen met de beste visolie?

     Bij voorbaat dank,
     Mvg,
     Natascha

    • avatar

     Bas

     Beste Ruud,

     Zou je mij oom informatie over test en visolie willen sturen?

   • avatar

    An

    Hoe staat het met de visolie capsulles vd Action ??

  4. avatar

   kas

   hoi ik zou graag meer willen weten over de visolie en capsules die u aanbeveelt. stuurt u mij ook de mail?! dankje

  5. avatar

   Yvonne

   goede morgen Ruud,

   Ik zou graag informatie willen welke visolie u adviseert.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Yvonne, in je mailbox vind je meer info over de visolie en de bloedtesten die ik gebruik.

    • avatar

     Christiaan

     Hi Ruud, mooie analyse. Ik heb nu visolie capsules van Zinzino en ben op zoek naar een (goedkoper) en goed alternatief. Heb jij wellicht suggesties? Vriendelijke groet, Christiaan

  6. avatar

   Nancy Boevee

   Hallo Ruud,

   Ik zou graag meer informatie willen. Ik ben op zoek naar goede visolie voor mijn kinderen beide adhd en daardoor een slechte concentratie. Weet je of visolie ook bij mijn MS zou kunnen helpen of mij in iedergeval wat beter kan voelen.
   Alvast bedankt

   Groet, Nancy

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    De info over de visolie heb ik zojuist gemaild, Nancy. In de mail vind je ook antwoord op je vraag over MS.

    • avatar

     M.

     Beste Ruud,

     ook hier interesse ivm ADHD bij kind van 10, m.n. last van concentratiestoornis. Kind eet nauwelijks vis, ben op zoek naar betaalbare omega-3 supplement. Die van Kruidvat is mij aanbevolen. Ik hoor graag terug van je. Mvg.

    • avatar

     J pronk

     Hoi zou ik ook informatie mogen ontvangen wat goede betaalbare visolie is ?

  7. avatar

   Rob

   Hoi Ruud,

   Ik ben sinds een half jaar meer vegetarisch gaan eten en zou graag Omega 3 toevoegen aan de B12 supplementen die ik momenteel gebruik. Zou je mij de informatie kunnen sturen over de visolie die jij adviseert.

   Thx.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Ik heb je zojuist de info per mail gestuurd, Rob.

    • avatar

     Jessica

     Hoi Ruud,

     Ik ben op zoek naar een betaalbaar visolie supplement voor mijn zoons van 3 en 7.
     Zou je mij daarover kunnen mailen?

     Alvast bedankt!

     Alvast bedankt

   • avatar

    Hans Versteeg

    Wij willen graag meer info over de juiste keus. We zien inmiddels door de bomen het bos niet meer. Wij zijn een echtpaar van 64 jaar. Graag meer info.
    B.v.d. Hans Versteeg

   • avatar

    Jorien

    Hier dochter van bijna 11 jaar. Vermoeden add heeft u advies welke visolie goed zal zijn en liefst vloeibaar.

  8. avatar

   Marga

   Zou je mij wat meer info kunnen sturen over visolie en welke beter zijn volgens jou!?
   Hart groet

   Marga

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    De info zit in je mailbox, Marga.

   • avatar

    Stephanie

    Hoi Ruud,

    Ik zou ook graag advies hebben over het merk visolie die jij gebruikt! Ben zoekende!

    Mvg, Stephanie

   • avatar

    Ingrid

    Zou ik ook informatie mogen ontvangen over visolie? Welk merk we het beste kunnen gebruiken.
    Dank u.
    Groet,
    Ingrid

  9. avatar

   Carla

   Wil ook graag weten welke visolie je adviseert. Is Algenolie een beter alternatief? Ben je bekend met eqology en wat vind je ervan?

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Carla, algenolie is qua duurzaamheid een beter alternatief, maar is erg duur. Daarom maak ik gebruik van visolie. Bij mijn patiënten gebruik ik hoge doseringen, waardoor het gebruik van algenolie voor velen financieel niet haalbaar is.

   • avatar

    Wil K

    Zou ik ook mogen weten welke visolie gebruikt kan worden en welke goed is? Ivm Adhd

  10. avatar

   Esther

   Hoi. Kun je mij ook mailen met beste visolie product?

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Zeker, Esther. Ik ga het je nu mailen.

    • avatar

     Cin

     Graag wil ik ook weten welke visolie u aanbeveelt

     Groet,
     Cin

  11. avatar

   Mari

   Ook ik zou graag meer informatie ontvangen.

   Vriendelijke groetjes,
   Mari

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    De informatie zit in je mailbox, Mari.

    • avatar

     Diana

     Beste Ruud,

     Hier ook heel graag de mail met informatie. Ben op zoek naar het juiste visolie product ivm met duizeligheid.

     Met vriendelijke groet,
     Diana

  12. avatar

   h.f.schoenmaker

   Graag zou ik iets willen weten over een goede visoliecapsule.En de ratio omega 6 en 3, hoe kom ik hier achter.BIj voorbaat dank.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Rika, ik heb je even een document via de mail gestuurd. Hierin staat meer informatie over de visolie en de omega-3 vingerprik testen.

    • avatar

     Farida

     Welke visolie raad u aan

  13. avatar

   Bjorn

   Hoi Ruud,
   Wil je mij de informatie sturen over de goede visolie en de vingerprik test

  14. avatar

   Myrthe

   Zou u mij misschien ook de informatie willen toesturen?

   Alvast bedankt!

  15. avatar

   Kamla

   Wil ook graag weten, welke visolie de beste is.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Meer info over de beste omega-3 visolie (naar mijn mening) en de vingerprik testen vind je in je mailbox, Kamla.

  16. avatar

   Kim

   Beste Ruud,

   Ik zou de info ook heel graag toegestuurd krijgen.
   Bij voorbaat dank.

   Kim.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Zit in je mailbox, Kim.

    • avatar

     Toine

     Kun je mij ook adviseren welke omega 3 het beste bij mij past? Ik sport veel (3x kracht, 1x powerjoga)
     Heb nu Solar omega 3 double strenght en mijn vrouw lucovitaal omega 3+6

     Dankjeel

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Meer info over de visolie zit in je mailbox, Kim.

    • avatar

     Fouzia

     Kunt u mij ook mailen welke visolie ik het beste kan bestellen?

  17. avatar

   Annelien

   Beste Ruud, Wij willen starten met visolie voor onze zoon van 6 jaar die hersenletsel heeft opgelopen. We zien alleen door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod supplementen. Kan jij een advies geven voor een visolie supplement van goede kwaliteit. Bij voorbaat dank. Mvg Annelien.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Annelien, het is inderdaad lastig om een visolie supplement van hoge kwaliteit te vinden. Samen met een collega heb ik hier veel tijd aan besteed. Meer info over het omega-3 supplement vind je in je mailbox.

   • avatar

    Basma

    Beste Ruud,
    Zou je mij aub ook meer info over de omega 3 supplementen kunnen sturen.
    Hartelijk dank

  18. avatar

   Zena

   Beste Ruud,
   Graag zou ik willen weten welke merk visolie beste is voor kinderen met weinig concentratie.

   Alvast bedankt!

   • avatar

    Tanja

    Hi Ruud

    Welke visolie adviseer je mij maar ook voor mijn kinderen. 1 zoontje heeft add en ass. Ze adviseerde op internet de lto3?

    • avatar

     Ruud Rotteveel, MSc Auteur

     Tanja, ik kan je geen mail sturen. Je e-mailadres klopt niet.

  19. avatar

   Marleen

   Beste Ruud,

   Ik zou graag willen weten welke visolie jij aanbeveelt.

   Grtjes

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Marleen, ik heb het naar je gemaild.

    • avatar

     Jens

     Hallo, ik ben ook erg benieuwd naar enkele TOTOX waarden die je hebt opgevraagd. Zou je me deze kunnen sturen? Alvast bedankt!

   • avatar

    Joke de beer

    Graag ook een advies voor omega 3 visolie voor 67 jarige vrouw.
    Bij voorbaat hartelijk dank!?

    • avatar

     Ruud Rotteveel, MSc Auteur

     Meer info over de omega-3 visolie zit in je mailbox, Joke.

    • avatar

     Margriet de Vries

     Graag advies welke visolie ik het best kan kopen.
     Ben diabeet en heb een te hoge cholesteeolwaarde.
     Ben 70 jaar.

   • avatar

    Johan Reynders

    Beste Ruud,

    Ik zou graag willen weten welke visolie jij aanbeveelt.

    Hartelijk dank en groetjes,

    Johan

    • avatar

     Gerwin

     Solgar is een goed merk

  20. avatar

   Michelle Van Soest

   Ook ik zou graag advies willen betreffende een goede omega 3 visolie. Mbt hormonale acne na plaatsing van de mirena. Inmiddels verwisseld voor een koper zo’n 6 weken geleden.

   • avatar

    Ruud Rotteveel, MSc Auteur

    Michelle, ik heb je zojuist een mail met meer info over de beste omega-3 visolie en de vingerprik testen gestuurd.

    • avatar

     Rosa

     Hoi Ruud,

     Zou ik alsjeblieft ook de informatie kunnen krijgen over welke omega 3 visolie het beste is?

     Met vriendelijke groet,
     Rosa

    • avatar

     Han

     Hallo Ruud,
     Zou het ook kunnen helpen met de. Ziekte van Raynaud.
     Zo ja wel advies kunnje mij dan geven?
     Alvast bedankt.

    • avatar

     Ilse

     Ik zou ook graag advies willen voor een goede omega 3 visolie mbt hormonale acne (na plaatsen mirena).

    • avatar

     Nina

     Zou ik deze informatie ook toegestuurd kunnen krijgen? Bedankt!

    • avatar

     Ruud Rotteveel, MSc Auteur

     Ik ga het je nu mailen, Nina.

    • avatar

     Ingrid Verheul

     Ik zou ook heel graag willen weten welke je voor de hormonale acne (mirena)kan gebruiken!

    • avatar

     Brenda

     Ik zou ook graag info ontvangen. Heb je ook een vergelijkingstest?

    • avatar

     Anja

     Ik zou ook graag advies willen, welke omega 3 visolie ik het beste kan kopen. Alvast bedankt.

    • avatar

     Brenda

     Graag zou ik ook wat meer inlichtingen willen aub

    • avatar

     Werkman

     Heb artikelen gelezen zou graag de info willen welk merk ij voorschrijft

    • avatar

     Phyllis

     Beste Ruud

     Zou jij deze informatie ook naar mij kunnen mailen aub?

     Dit artikel was zeer leerrijk en interessant!

     Alvast hartelijk bedankt!

    • avatar

     Andrea de Groot

     Hallo Ruud,

     Ook ik zal graag nadere informatie van je willen ontvangen.

     Ivm onzuivere bloed en dus veel last van de huid, wil graag weten of visolie iets voor mij kan betekenen.

     Alvast bedankt voor je reactie.

     Gr. Andrea

    • avatar

     Sem

     kun je het mij ook toesturen

    • avatar

     Visoli

     Dag Ruud,

     Zou je mij ook de info over de visolie kunnen sturen en de vingerprik testen?

     Alvast heel erg bedankt!!!

     Groeten Peter

    • avatar

     Waalke

     Hallo Ruud zou je mij ook ook de info over de visolie en de testen willen sturen? Bedankt

    • avatar

     Linda

     Hi Ruud,
     Kan ik ook de info ontvangen over visolie/acne?
     Mvg, Linda

    • avatar

     Jorine

     Beste Ruud.
     Wat een mooi en duidelijk artikel! Heel graag zou ik ook willen weten welke je aanbeveelt aan visolie en de test. Bedankt voor je uitzoek werk en tijd!
     Groetjes Jorine

    • avatar

     Sandra

     Hoi Ruud,

     ik zou ook graag advies willen welke omega 3 visolie ik het beste kan geven aan mijn jongens van 10 en 12 jaar. Alvast bedankt.

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Hoi Sandra, je krijgt een automatische mail met info als je je e-mailadres invult onder aan het artikel.

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Hoi Sandra, je krijgt een automatische mail met info als je je e-mailadres invult onder aan het artikel.

    • avatar

     Mel

     Hoi Ruud,

     Ik zou ook Graag de lijst willen aub..

     Bedankt alvast

    • avatar

     Parisa Haidari

     Hallo Ruud,

     Ik zou graag advies willen, welke omega 3 visolie ik het beste kan kopen. Alvast bedankt.

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Je hebt zojuist een mail hierover ontvangen.

    • avatar

     Seni

     Welke visolie is goed?

    • avatar

     Lien

     Beste , ook ik struggle met het vinden van een goed omega supplement. Kan je me een mailtje sturen naar wat jij goede supplementen vindt? Lieve groetjes, lien

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Hoi Lien, dat kan ik zeker. Heb ik zojuist gedaan. Groeten, Ruud

   • avatar

    Mirjam

    Ik ben benieuwd, heb nu de SynOmega van Bonusan, maar misschien weet jij nog een betere.

   • avatar

    Josine

    Beste Ruud,

    Ook ik ben benieuwd welke visolie als beste uit jouw test zijn gekomen. Kun je mij de top 3 sturen?

    Alvast dank, groet Josine

    • avatar

     Linda

     Kan je mij ook je beste aanbevelingen sturen aub? Ook voor kinderen

    • avatar

     Corrie

     Graag meer info hierover.
     Is dit ook goed wanneer je glaucoom hebt?

   • avatar

    Hein

    Beste Ruud,
    Kun je mij de mail sturen met de best geteste visolie en bloedtesten?
    Dank

    • avatar

     Duygu

     Dag Ruud, dank voor de informatie, zou je mij ook info kunnen toesturen ? Graag zou ik willen weten welke merken kwalitatief goed zijn. Dank

   • avatar

    Daniëlle Martin

    Hallo Ruud, bedankt voor het uitgebreide artikel. Erg interessant. Ik heb ook een erg slechte verbetering maar vraag me af of het dan eigenlijk wel zin heeft om omega 3 capsules te gaan nemen… is het dan geen weggegooid geld? Graag zou ik meer info ontvangen over de tests en supplementen. Alvast bedankt

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Daniëlle, ik neem aan dat je bedoelt dat je een slechte vetvertering hebt. Als dit zo is dan zou je eerst je vertering moeten verbeteren. Anders is het inderdaad zonde van je geld, want dan wordt de visolie deels via de ontlasting uitgescheiden. Als je wilt kan ik je helpen bij het verbeteren van je spijsvertering. Via de volgende link kun je een consult aanvragen: http://www.revolutionairgezond.nl/contact

    • avatar

     Idelys

     Graag info omega

   • avatar

    Sylvia

    Wat is een goede visolie, geen vloeibare dat verdraag ik niet goed.
    Gr Sylvia Treure

   • avatar

    Wim

    Ben ook erg benieuwd welke visolie jij gebruikt.

    Groet,
    Wim

   • avatar

    Wout

    Beste Ruud,
    Interresant artikel, ik ben nieuw in de wereld van vislolie en wil het buiten de genoemde gezondheidsaspecten, gebruiken als ondersteuning bij krachttraining. Kan/wil jij aangeven welke merk olie in vloeibare vorm, ik heb begrepen dat deze het meest geconcentreerd is en maar 1 maal per dag ingenomen hoeft te worden, het beste is. Bedank alvast.

   • avatar

    Sarah

    Hoi, ik zou erg graag willen weten welke visolie ik het best zou kunnen kopen.
    Alvast bedankt!

   • avatar

    Ria

    Hallo ruud,
    Ik ben op zoek naar goede visolie.
    Mijn cholesterol is iets verhoogd, mag ik dan toch visolie slikken. Zo ja, welke dan.
    Graag jouw mening,
    Veel dank en groet ,

    Ria van d.

   • avatar

    Anne

    Hallo…ook ik zou graag willen weten welke een goede visolie is.

   • avatar

    R Bolat

    Ook ik zou graag advies willen betreffende een goede omega 3 visolie. En bloedtest.

   • avatar

    Prof. Dr. Henk Koppelaar

    Ruud, dank voor je informatieve artikel.

    Indien je leveranciers / producenten voor me hebt, graag.

    Henk

   • avatar

    Paul

    Goedenavond Ruud,
    Dit artikel is al van even geleden, maar ik zou graag informatie willen hebben over een goede visolie, het liefste vloeistof.

    Hebben er nu eentje die wel goedkoper kan.

    Alvast bedankt

    • avatar

     Vera

     Hallo Ruud,

     Ik heb een vraag voor het zoontje van een vriendin van mij. Hij wordt in juni 2 jaar oud. Hij heeft een zeer gevoelige huid en veel last van eczeem. Vanaf welke leeftijd is visolie toegestaan?

     Met vriendelijke groet,

     Vera

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Visolie kan vanaf het moment dat een kind overstapt van flesvoeding naar vaste voeding. Maar wees wel voorzichtig als een van de ouders een visallergie heeft. Mogelijk reageert het kind dan ook op vis. Bij een allergie reageert het immuunsysteem op eiwitten. Omdat visolie niet of nauwelijks eiwitten bevat is de kans klein dat er een allergische reactie zal plaatsvinden op visolie, maar toch zou ik er dan voorzichtig mee zijn als het kind nog zo jong is.

   • avatar

    Michiel

    Dag Ruud,

    Zou je mij ook informatie kunnen sturen over welke visolie supplementen je aanraadt?

    Dank!

    Michiel

   • avatar

    Marga van Dijk

    graag info over de meting en de juiste keuze visolie, ik wordt er zo door verward, maar hopelijk kan jij mij adviseren

   • avatar

    Brigitte

    En voor de vegans onder ons chlorella supplementeren neem ik aan? Thks

   • avatar

    Mercedes

    Hallo Ruud,
    Interessant artikel heb je geschreven, zou graag meer info willen over de testen en welk visoliesupplement het beste voor mij zou zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Mercedes

   • avatar

    Mirjam

    Beste Ruud,

    Bedankt voor het heldere artikel.

    Graag hoor ik of de capsules Hema gezuiverde visolie omega-3 goed zijn volgens u. Mijn cholesterol is te hoog en ik probeer dit d.m.v. een dieet naar beneden te krijgen. Daarom ben ik op zoek naar een betaalbaar en goed omega-3 supplement.

    Alvast hartelijk dank.

   • avatar

    Masja

    Hoi Ruud, zou je mij de informatie over welke omega-3 visolie het beste is (ivm acné) ook toe willen sturen?

    Met vriendelijke groet, Masja

    • avatar

     Anne

     Beste Ruud,

     Zou ook graag de informatie ontvangen over welke visolie het beste is, in verband met hormonale acne.

     Met vriendelijke groet,

     Anne

   • avatar

    Stefanie

    Hallo,

    Er zijn zoveel soorten visolie, ik heb ADHD, spierziekte en pms, welke zou ik volgens u best nemen?

    Alvast bedankt

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Ik heb je zojuist een mail gestuurd, Stefanie.

   • avatar

    Ramona

    Hoi Ruud, zou ook graag willen weten welke omega 3 het beste zou zijn… ik heb nu van het merk now molecularly distilled omega 3 1000mg fish oil 180 EPA/120 DHA per softgel Ik heb al eens een bloed analyse laten doen en ik had te kort aan omega 3 zou dat graag beter willen hebben.
    Groetjes Ramona

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Ramona, ik heb je zojuist een mail gestuurd. Groeten, Ruud

   • avatar

    Farida

    Ik wil voor mijn kinderen gebruiken welke is de beste ( leeftijd 8/6 jaar)
    Grt sana

   • avatar

    Slava

    Ik zou graag willen weten welke beste visolie er is. Ik eet helemaal geen vis. Kunt u mij mailen.

    Alvast bedankt ,

    Mvg

    • avatar

     Ruud Rotteveel Auteur

     Hoi Slava, ik heb je zojuist gemaild.

    • avatar

     Magdalena

     Ik zou graagcwillen weten wat is het beste visolie op de markt oo dit moment. Het gaat vornamelijk om kinderen 4 en 7 jaar. Wat is ook beste versie voir volwasennen?
     Mvg Magdalena

  Plaats een reactie op deze blog

  Geef hieronder jouw reactie. Je e-mailadres wordt niet getoond.
  Vereiste velden zijn gemarkeerd met: *

  E-mailcursus

  Gratis e-mailcursus: Skip je Energiedips

  Ontdek de oorzaken en oplossingen voor jouw energiedips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Wat anderen zeggen

  Mooie complete workshop, van klachten en symptomen , diagnose medicatie tot leefstijl verbetering! Heb jij en ben je partner van iemand met schildklier problemen is deze workshop een super fijne aanvulling op/naar een gezonde leefstijl! Als leefstijl coach ook mooie nieuw inzichten... Lees verder
  AV
  Alina Visser 14 oktober 2023
  Meegedaan aan het AIP dieet van Revolutionair gezond. Je krijgt ontzettend veel informatie+video's in het programma. Informatie die ik nooit heb gekregen van de huisarts. Ruud heeft ontzettend veel kennis in huis en geen vraag is hem te gek. Eerst twijfelde ik... Lees verder
  s
  st33phi 20 september 2023
  Beste Ruud, Dank voor je programma en je inzet. Bij mij werkt het, eindelijk geen buikpijn meer, goed slapen. Het vele werk i.v.m. het klaarmaken van de maaltijden heb ik er graag voor over, bovendien eet ik nog steeds erg lekker. Ben... Lees verder
  HV
  Han Veelders 24 augustus 2023
  Ik ben met het AIP dieet begonnen vanwege darmklachten en huidklachten. Na anderhalve maand waren mijn klachten bijna helemaal verdwenen. Inmiddels ben ik bezig met de herintroductie en hoop ik erachter te komen welke voeding het beste kan vermijden.
  MD
  Marit Duits 20 juli 2023
  Het programma Revolutionair Gezond heeft me veel gebracht. Door het eliminatiedieet heb ik ontdekt op welke specifieke voeding mijn lichaam heftig reageert. Nu ik dit weet en deze voeding vermijdt, zijn mijn stofwisseling en nachtrust onvoorstelbaar verbeterd. Ik kan het vsn harte... Lees verder
  AH
  Alice Hendriks 8 mei 2023