Auto-Immuun Programma (met begeleiding)

Bij een auto-immuunziekte valt je immuunsysteem je eigen cellen aan. Hierdoor raken organen ontstoken en beschadigd. Het gevolg is dat deze organen na verloop van tijd niet meer normaal kunnen functioneren. En dan krijg je allerlei klachten die steeds erger worden.

Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. 

Hoewel medicijnen heel effectief (en soms levensreddend) kunnen zijn, lossen ze niet de oorzaak op. Bovendien hebben sommige medicijnen veel (erge) bijwerkingen, waardoor artsen ze liever niet al te vaak voor willen schrijven. En soms is er helemaal geen effectief medicijn voor klachten en ziekten beschikbaar. Als je immuunsysteem door de verkeerde voeding en leefstijl gestimuleerd wordt, ligt de oplossing ook bij je voeding en leefstijl. Dit vormt dan ook de basis voor herstel.

Door je voeding en leefstijl aan te passen kun je je immuunsysteem positief beïnvloeden, waardoor ontstekingen en schade afnemen. En waardoor klachten kunnen verminderen. Vaak al binnen 2 tot 6 weken. Vrij snel dus. Dit merken we bij de deelnemers van ons Auto-Immuun Programma.

Dit is een online groepsprogramma voor vermindering van klachten bij auto-immuunziekten, zoals Hashimoto (trage schildklier), Graves (snelle schildklier), psoriasis, reumatoïde artritis, multiple sclerose (MS), alopecia areata, lichen sclerosus, diabetes type 1, systemische lupus erythematodes (SLE), sarcoïdose, Crohn, colitis ulcerosa en coeliakie.

Deelnemers ervaren meestal snel een vermindering van (verderop vind je succesverhalen):

 • Vermoeidheid en energiedips
 • Maag- en darmklachten
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Brain fog (moeite met concentreren, trage gedachtengang, snel overprikkeld door geluid, licht of geuren)
 • Hoofdpijn en migraine
 • Droge, ontstoken, jeukende huid
 • Vetmassa
 • Pijn
 • Slaapproblemen
 • Vochtophopingen (oedeem)

 

Zelfs als ze het niet perfect doen…
Je hoeft het namelijk niet perfect te doen om resultaat te bereiken.

Wil jij ook:

 • Een vermindering van klachten binnen 2 tot 6 weken?
 • Volgens een methode die goed vol te houden is (dus duurzaam resultaat)?
 • En waarbij je dagelijks hulp kunt krijgen (binnen 24 uur antwoord op je vragen)?

 

Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je graag.

Op basis van jarenlange praktijkervaring met verschillende auto-immuunziektes, hebben we een succesformule gevonden die in de meeste gevallen tot een snelle afname van klachten leidt.

In ons programma passen we de volgende succesformule toe:

1. Kennis = weten
2. Vaardigheden = doen
3. Ondersteunend netwerk = volhouden

Je leert wat je moet doen én waarom precies. Dit zorgt ervoor dat je het nut van onze adviezen inziet en dat leidt ertoe dat je het gemakkelijker in de praktijk kunt brengen én kan volhouden. Je weet dan waarvoor je het precies doet en dat is een sterke motivator.

Daarnaast leer je de vaardigheden (handigheidjes) die nodig zijn om de adviezen in de praktijk toe te kunnen passen.

Verder bieden de groep en de coaches een ondersteunend netwerk, die je praktisch en emotioneel ondersteunen. Lotgenoten begrijpen jou wél en dat is fijn! Bovendien een stok achter de deur vormen, zodat je het deze keer wél volhoudt. Ook leer je om in je eigen omgeving een ondersteunend netwerk op te bouwen.

Wat ook fijn is, is dat je lekkere recepten krijgt (ook van brood, crackers, dressings, sauzen en toetjes), waar de rest van het gezin ook van mee kan eten. Dus ook je kinderen.

Deze aanpak maakt het programma uniek én succesvol.

Wat ga je in het programma doen?

 • Voedselovergevoeligheden ontdekken d.m.v. een eliminatie-provocatie dieet (AIP dieet)
 • Voedingstekorten oplossen
 • Hormoonverstoorders leren herkennen én vermijden
 • Leefstijl optimaliseren (slaap, beweging, ontspanning, sociaal contact, de natuur in)

 

Wat krijg je allemaal?

 • Video’s waarin Ruud Rotteveel uitleg en adviezen geeft
 • 12 online sessies met Ruud Rotteveel (1 kennismaking en 11 vraag en antwoord)
 • Dagelijkse begeleiding in de Facebookgroep (10 weken binnen 24 uur antwoord op je vragen)
 • 3 digitale AIP dieet receptenboeken voor ontbijt, lunch en diner (t.w.v. €75)
 • AIP dieet voedingslijsten
 • Product vervangerslijst (betere alternatieven voor jouw favoriete producten)
 • Lijst met veel gebruikte AIP ingrediënten (en waar je ze kunt kopen)
 • Blogs en documenten met verdiepende informatie
 • Advies over waardevolle supplementen
 • Documenten met praktische leefstijltips voor beter bewegen, beter slapen en beter ontspannen
 • BONUS #1: Document probleemoplossing – uitgebreid document met mogelijke oorzaken waarom je klachten niet verminderen (dit is goud waard)
 • BONUS #2: Na het programma krijg je toegang tot de exclusieve Facebookgroep, die alleen toegankelijk is voor mensen die dit programma hebben gevolgd. Hierin zitten ook alle voorgaande deelnemers, die veel kennis hebben. Ruud deelt regelmatig waardevolle informatie en tips in deze Facebookgroep. Het is een enorm waardevolle database.

 

Startdatum: maandag 31 januari 2022
Einddatum: maandag 11 april 2022
Max. plaats voor 30 deelnemers om kwaliteit te waarborgen.

Betaling in 2 termijnen is ook mogelijk. Je betaalt dan voor 31 januari €249 en op 11 maart €249. Stuur dan even een mail naar: info@revolutionairgezond.nl 

497,00
Nu inschrijven

Ervaringen van deelnemers

9kg-afgevallen-minder-spierpijn-gewrichtspijn-brain-fog-en-meer-energie

meer-energie-betere-huid-weer-sporten

darmen-rustiger-minder-oedeem-4-kg-afgevallen-meer-energie

review-begeleiding-auto-immuun-programma-3

geen-hoofdpijn-meer

teruggroei-haar-alopecia-betere-slaap-cyclus-minder-energiedips

meer energie mooier haar betere stemming

karin de vries aip

chantal aip

katrin van laer aip

petra mester aip

review danielle clasen bos

Over de ontwikkelaar: Ruud Rotteveel

Over de ontwikkelaar: Ruud Rotteveel

Ruud Rotteveel is expert voeding en leefstijl bij auto-immuunziekten, certified AIP Coach (auto-immuun paleo coach), kPNI therapeut (klinische Psycho-Neuro-Immunologie) en orthomoleculair therapeut (orthomoleculaire geneeskunde).

Hij heeft een opleiding medische basiskennis gevolgd, maar ook verschillende cursussen over functional medicine (bij het Amerikaanse Kharrazian Institute) en laboratoriumonderzoek (bloedonderzoek en ontlastingsonderzoek). Daarnaast leest hij dagelijks wetenschappelijke publicaties over voeding, leefstijl en auto-immuunziekten.

Op verschillende manieren leert Ruud patiënten én gezondheidsprofessionals wat je kunt doen om chronische klachten bij auto-immuunaandoeningen zoveel mogelijk te verminderen. Dit doet hij onder andere via zijn online programma’s, (digitale) boeken en de OERsterk Coach Opleiding (van Richard de Leth), waar hij docent is. Ruud is medeoprichter van de Week van de Trage Schildklier. Een jaarlijks terugkerend (online) evenement, waar mensen met een trage schildklier leren wat ze zelf kunnen doen om (rest)klachten te verminderen.

Inhoud Auto-Immuun Programma

Door middel van het eliminatie-provocatie dieet ga je ontdekken of bepaalde voeding bij jou klachten en symptomen veroorzaakt. En zo ja, welke voedingsmiddelen. Daarnaast ga je leren hoe je met voedzame voedingsmiddelen (AIP superfoods) je voedingsstatus kunt optimaliseren, zodat je herstel ondersteund en versneld wordt. Verder leer je hoe je jouw herstel kunt stimuleren door middel van de juiste leefstijl.

Het Auto-Immuun Programma bestaat uit verschillende modules.
Tijdens de eerste 6 weken bestaat iedere module uit 7 lessen (7 dagen), dus 42 dagen in totaal.
Iedere les (dag) bestaat ongeveer uit het volgende:

 • Belangrijke informatie: een video en/of tekst
 • Actiepunten voor desbetreffende dag
 • Sleutels tot succes – dit zijn tips om de kans op succes te vergroten
 • Aanvullende informatie – dit is interessant, maar minder belangrijk (vooral leuk voor fanatiekelingen)
 • Kennisquiz: voor het testen van je kennis en om te checken of je de actiepunten van de voorgaande dag hebt uitgevoerd (dus stok achter de deur)

Week 7 tot en met 10 staan vooral in het teken van je voedingspatroon optimaliseren, zodat je voldoende voedingsstoffen (vitamines, mineralen, vetzuren en eiwitten) binnenkrijgt.

Planning

De content wordt per dag vrijgegeven. Je kunt dus niet op voor werken. Op die manier zorgen we ervoor dat je niet overweldigd raakt door de hoeveelheid informatie. De planning is als volgt:

 • Week 1: alleen voorbereiden.
  Voorbereiding op komende weken. In deze week ga je nog niets aan je voeding veranderen! Je begint dus relaxt.
 • Week 2 t/m 6: elimineren + AIP superfoods + leefstijloptimalisatie
  Tijdens deze weken gaan we iedere week een aantal voedingsgroepen elimineren. Je bepaalt zelf hoever je gaat met de eliminaties. Daarnaast leer je met welke AIP superfoods je jouw voedingsstatus kunt optimaliseren en hoe je je leefstijl kunt optimaliseren, zodat je jouw herstel bevorderd.
 • Week 7 t/m 10: verdere optimalisatie voedingsstatus.
  Tijdens deze weken ligt de focus vooral op het optimaliseren van je voedingsstatus met AIP superfoods en voedselbereidingstechnieken voor optimaal behoud van voedingsstoffen. Na week 10 sluit de online leeromgeving en stopt de begeleiding. Je wordt dan overgeplaatst naar de exclusieve Facebookgroep, waarin alle voorgaande deelnemers zitten. Dit is erg waardevol, want je komt dan met nóg meer lotgenoten in contact, die veel ervaring hebben. Als bonus blijft Ruud regelmatig waardevolle informatie in deze Facebookgroep delen. Dit is dus een waardevolle database die exclusief is voor mensen die aan dit Auto-Immuun Programma (met begeleiding) hebben meegedaan.
 • Week 14: laatste online vraag en antwoordsessie met Ruud.
  In deze week organiseert Ruud Rotteveel nog een laatste online vraag en antwoordsessie via Zoom, zodat je daar je laatste vragen over de herintroductiefase kunt stellen.
 • Daarna: herintroductiefase.
  In deze weken/maanden ga je zelf de geëlimineerde voedingsmiddelen 1 voor 1 herintroduceren. Je hebt dan al geleerd hoe je dit juist doet. Eventueel kun je nog hulp vragen aan de voorgaande deelnemers in de exclusieve Facebookgroep.

Data online meetings (Kennismaking en vraag en antwoordsessies)

Alle online meetings vinden via Zoom plaats. Vraag en antwoord sessies zijn afgekort als Q&A.

 • Week 1: Kennismaking met Ruud Rotteveel, Chantal Balder en alle deelnemers: maandag 31 januari 18.30-20.00 uur
 • Week 1: Q&A 1: donderdag 3 februari 18.30-19.45 uur
 • Week 2: Q&A 2: woensdag 9 februari 18.30-19.45 uur
 • Week 3: Q&A 3: donderdag 17 februari 18.30-19.45 uur
 • Week 4: Q&A 4: woensdag 23 februari 18.30-19.45 uur
 • Week 5: Q&A 5: donderdag 3 maart 18.30-19.45 uur
 • Week 6: Q&A 6: donderdag 10 maart 18.30-19.45 uur
 • Week 7: Q&A 7: woensdag 16 maart 18.30-19.45 uur
 • Week 8: Q&A 8: donderdag 24 maart 18.30-19.45 uur
 • Week 9: Q&A 9: woensdag 30 maart 18.30-19.45 uur
 • Week 10: Q&A 10: donderdag 7 april 18.30-19.45 uur
 • Week 14: Q&A 11: woensdag 11 mei om 18.30-20.00 uur

De sessies worden opgenomen, zodat je ze terug kunt kijken als je er niet bij was.

Wij rijken jou de juiste kennis, praktische handvatten en slimme trucs aan, waardoor je gezond eten en leven deze keer wel kunt toepassen én volhouden.

AIP dieet kookboek ontbijt

AIP dieet kookboek ontbijt

AIP dieet kookboek lunch

AIP dieet kookboek lunch

AIP dieet kookboek diner

AIP dieet kookboek diner

Nu inschrijven

Waarom het Auto-Immuun Programma?

Samen sta je sterker
Samen sta je sterker
Het is leuker én makkelijker.
Meer energie
Meer energie
Voor de leuke dingen in het leven.
Meer controle
Meer controle
Over je leven, je stemming en je uiterlijk.

Twijfel je of heb je vragen? Neem contact op.

Twijfel je of het programma geschikt is voor jou? Of heb je vragen over het programma? Stuur dan een mail naar info@revolutionairgezond.nl 

Wil je jouw vragen over het programma liever telefonisch stellen? Vraag dan een gratis 15-minuten gesprek aan via info@revolutionairgezond.nl 

Veelgestelde vragen

Wordt het Auto-Immuun Programma door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Is het erg als ik een dag van het Auto-Immuun Programma mis?
Kan ik mijn vragen ook via de mail stellen i.p.v. via Facebook?